Întrebări frecvente despre program și platformă

Întrebări frecvente de la liceeni

Ce elevi se pot înscrie și participa în program? Doar elevi de liceu, indiferent de profilul pe care îl urmează, dar cu o pasiune demonstrabilă pentru tehnologie și a învăța despre organizarea unor proiecte de tehnologie.

Nu sunt din orașele în care au fost evenimente de prezentare. Mă pot înscrie în program? Sigur că da, programul se desfășoară în principal online. Scrie o descriere cât mai convingătoare pentru a-ți convinge mentorul la care aplici.

Ce informații ajută mentorul să îmi înțeleagă aplicația? Încearcă să fii cât mai explicit în secțiunea "despre mine": povestește despre pasiunile tale, care este istoria ta cu tehnologia și IT-ul, ce studii sau cursuri ai urmat în domeniu dacă este cazul, la ce alte activități ai mai participat, de ce te pasionează atât de mult tehnologia și ce anume ți-ar plăcea să descoperi mai mult despre ea.

Când pot aplica? Poți aplica pentru ediția a patra a Opening Opportunities în perioada 9 - 29 octombrie.

La câți mentori pot aplica în același timp? Poți aplica doar la 1 singur mentor.

Ce limită de aplicații sau de număr de elevi există pentru un grup de mentorat? La un grup de mentorat pot aplica 40 de elevi. Un mentor poate alege doar până la maximum 10 elevi pentru o grupă de mentorat.

Cum aplic? Urmărește acești pași simpli pentru a te alătura programului:

- creează-ți un cont și obține acordul părinților sau tutorelui legal pentru participare;

- adaugă-ți la profil o fotografie ca mentorul să te poată cunoaște / recunoaște;

- caută mentorul cunoscut sau potrivit pentru tine și aplică - nu uita că poți aplica odata doar la 1 singur mentor;

- dacă aplicația ta este aprobată, veți începe să lucrați împreună online la creează unui proiect de tehnologie;

Nu am calculator acasă. Cum pot participa în program? Scrie-ne nouă în formularul de contact sau discută direct cu biblioteca din localitatea ta. O să facem astfel încât să poți folosi nerestricționat computerele bibliotecii pentru a participa la program.

E un program educațional. De ce trebuie să cer acordul părinților? Pentru că ești minor, noi trebuie să ne asigurăm că părinții tăi știu de activitățile tale și că sunt la curent cu activitatea ta online. Este o obligație legală, te rugăm să ne ajuți să o respectăm.

De ce trebuie să îmi adaug fotografie la cont? Dacă ai fost la evenimentul local, îi va fi mai simplu mentorului să te recunoască. Dacă nu te cunoaște încă, îi va fi mai ușor să te cunoască.

Ce se întâmplă în timpul programului? Pe scurt, împreună cu mentorul și echipa ta din grupul de mentorat veți crea un proiect scurt de tehnologie - pe care îl veți alege și decide împreună cu mentorul. Vă veți împărți pe roluri și veți face acest proiect. Veți vorbi periodic online cu mentorul care vă va ajuta să vă organizați și coordonați proiectul. La final, veți participa într-un concurs de proiecte cu proiectul creat.

Primesc o diplomă? Da, proiectele care vor fi finalizate vor primi diplome și scrisori de atestare a participării. Îți recomandăm insistent să ceri și mentorului tău o recomandare, fie online, fie scrisă - te va ajuta mai departe.

Am alte întrebări. Ce fac? Scrie-ne pe contact@openingopportunities.ro.